BVB Supporters Norwegen - Norges offisielle supporterklubb 

Nyheter

Bittert tap på straffer etter 120 målløse cupfinaleminutter

Posted by Gøran Opanashchuk Pedersen on May 21, 2016 at 5:10 PM

Det ble et surt tap for Dortmund i cupfinalen mot Bayern på straffer. Det var 0-0 etter 120 spilte minutter på Olympiastadion i Berlin. Selv om Bayern skapte noen flere sjanser enn Dortmund, var Dortmund sine sjanser store. Bender fikk sjansen etter 43 minutter etter en heading fra Piszczek som han ikke traff skikkelig på, Aubameyang skjøt over fra god posisjon etter 57 minutter og gaboneseren fikk en gyllen mulighet til å avgjøre etter 85 minutter, men han ekspederte innlegget fra Piszczek over mål alene foran Manuel Neuer.


Bayern på sin side skapte heller ikke mye mot et kompakt og solid Dortmund-lag, selv om Thomas Müller sendte avgårde et skremmeskudd fra langt hold allerede etter fire minutter og samme mann headet utenfor etter en corner i det 23. minutt. Ellers var det et bra skudd fra Douglas Costa som Roman Bürki tok seg av i det 33. minutt. I starten av andre omgang hadde Bayern noen gode sjanser skapt i hovedsak av Franck Ribery fra venstrekanten.


Men etter Bürkis gode redning fra Ribery i det 75. minutt, skapte ikke Bayern all verden bortsett fra to skudd som skiftet retning i Piszczek i løpet av kort tid midtveis i andre ekstraomgang, uten at Bürki lot seg ikke lure.


 

Kampen levde nok ikke opp til alles forventninger. Dortmund spilte med tre stoppere det meste av kampen og forsvarte seg godt, mens de satsetmer på kontringer enn de vanligvis gjør.


Det var spesielt i starten av andre omgang at Bayern var best, ellers var det mye stillingskrig og en god del oppstykket spill av frispark og offside. Begge lag har gode individualister, som sjelden fikk vise seg fram. Begge lagene er veldig klar over hverandres styrker, og det var åpenbart at de har respekt for hverandre.


Med 120 målløse minutter ble det straffesparkkonkurranse.


 

Bayern kom seirende ut med 4-3. Det var Sven Bender og Sokratis som bommet for Dortmund, mens Joshua Kimmich bommet for Bayern. Det betyr lite i ettertid, men de tre får gjøre opp for seg om kampens dårligste straffe – tre meget gode kandidater for det. De sju andre straffene var sikre og gode.


 

Etter at Marco Reus utlignet til 3-3 på Dortmunds siste straffe, fikk Douglas Costa muligheten til å avgjøre, noe han gjorde selvsikkert.


 

Dermed er Bayern igjen cupmester. Det er 18. gang de vinner trofeet. Dortmund har tapt cupfinalen de tre siste årene. Tar man med finalen i Champions League i 2013, er det fjerde finaletapet på rad. Det er tøft å takle.


Forøvrig var det 100.000 Dortmund-fans i Berlin. Det er rimelig bra med tanke på at byen har 572.000 innbyggere.


Spillerbørs:

Bürki 8 - Meget god kamp. Blir ofte presset på tilbakespill, men løser det meget godt gjennom hele kampen. Har to-tre matchavgjørende redninger, selv om han ikke ble satt på esktremt mange prøver.

Piszczek 6 - Står bak to av de største sjansene i kampen med innlegg fra høyrekanten, men har til tider trøbbel med Franck Ribery. Men alt i alt mer enn godkjent.

Sokratis 8,5 - Kjempekamp av grekeren. Topp skjerpet gjennom hele kampen, null respekt for Bayerns stjerner, vinner vel omtrent alle duellene. Svak straffe må trekke noe ned. Noe heldig som ikke fikk straffe mot da han rev helt i stykker drakten til Vidal kvarteret før slutt i ordinær tid.

Bender 6,5 - Mye bra av Bender, men ikke strålende. Også en horribelt svak straffe.

Hummels 6 - Hans siste kamp endte med at han måtte ut med krampe etter 78 minutter. På langt nær hans beste kamp, ble hindret i å få til sine gode oppspill. Hadde noen hærlige taklinger.

Schmelzer 5 - En grei match, kunne ønsket flere offensive bidrag, men hadde bra kontroll på Douglas Costa. Ble skadet og måtte bytte med Durm.

Weigl 7 - Spiller nok en strålende kamp, gjør svært lite feil.

Castro 6,5 - Høyt og lavt i banen, skaper også en del. Tøff i duellspillet. Byttet ut i pausen av ekstraomgangene.

Mkhitaryan 6,5 - Som vanlig steinhard jobb, men ikke så skapende som vi er vant til å se. Det skyldes selvsagt også at det er bedre motstand enn i de fleste kampene gjennom året.

Reus 6 - Er et uromoment gjennom hele kampen, men lykkes ikke helt med å få til det lille ekstra. Uansett god kamp.

Aubameyang 6 - Også en god kamp, og har to gode sjanser og en av dem må han score på i slike kamper. Står også bak en del kontringsforsøk.

Innbyttere: Durm 7 - inn etter 70 minutter for Schemlzer. Et friskt pust, ikke redd for å gå framover og ofrer seg skikkelig. En helt avgjørende blokkering fra Robert Lewandowskis skuddforsøk tidlig i ekstraomgangene.

Ginter 6 - inn etter 78 minutter for Hummels. Gjør en solid jobb som stopper. Det er ikke mye Bayern skaper den perioden han er på banen.

Kagawa - inn etter 106 minutter for Castro. Mens de andre på banen stort sett har krampe i andre ekstraomgang, fikk han lekt seg litt. Setter de viktige førstestraffen. 

 

Kampfakta:

Bayern München – Borussia Dortmund 0-0 e.e.o.
4-3 på straffer

Olympiastadion, Berlin

Mål straffer: 0-1 Kagawa, 1-1 Vidal, 2-1 Lewandowski, 2-2 Aubameyang, 3-2 Müller, 3-3 Reus, 4-3 Costa

Tilsk: 74.322

Gult kort: Ribery, Kimmich, Vidal, Müller, Bayern, Castro, Hummels, Sokratis, BVB

Dommer: Marco Fritz

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Kimmich, Alaba, Vidal, Thiago, Müller, Costa, Ribery (108. Coman), Lewandowski

Dortmund: Bürki, Bender, Hummels (78. Ginter), Sokratis, Piszczek, Weigl, Castro (106. Kagawa), Schmelzer (70. Durm), Mhkitaryan, Reus, Aubameyang


Categories: DFB-Pokal, BVB, Fotball generelt

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.