BVB Supporters Norwegen - Norges offisielle supporterklubb 

Nyheter

Hper avslutte fantastisk uke med cuptriumf

Posted by Gran Opanashchuk Pedersen on May 21, 2016 at 12:40 AM

Sist lørdag satte 20 år gamle Julian Weigl ny Bundesliga-rekord med 214 ballberøringer i kampen mot 1. FC Köln. Han slo med det Xabi Alonsos tidligere rekord fra 2014 da han som første spiller hadde over 200 ballberøringer, for å være pinlig nøyaktig 204.


Så fikk Weigl mandag telefon fra landslagstrener Joachim Löw om at han er med i den 27 mann store bruttotroppen (reduseres til 23 mann) til europamesterskapet som starter i Frankrike neste måned. Den tidligere 1860 München-spilleren kan få sin A-landslagsdebut i løpet av treningskampene mot Slovakia og Ungarn før den endelige troppen blir klar.


Superlativene har vært mange for Julian Weigl denne sesongen. Det har overrasket mange hvor raskt han har tatt nivået i Bundesliga etter overgang fra 2. Bundesliga og et lag som har slitt lenge der. I fjor på samme tid var han reserve da 1860 München spilte kvalifisering for å overleve i 2. Bundesliga.


"Etter samtalene jeg har hatt de siste ukene har jeg en følelse av at Julian har en realistisk sjanse om å bli involvert [i EM]," sier direktør Hans-Joachim Watzke.


"Det er virkelig fortjent og jeg er veldig glad på hans vegne. Han har en stor framtid foran seg hvis han holder beina plantet på jorda, som jeg er sikker på at han kommer til å gjøre," fortsetter han.


"Da jeg fikk telefonen var det fantastisk. Jeg var selvsagt veldig glad og hoppet rundt i huset i glede. Det har alltid vært en drøm å spille på landslaget og jeg ser virkelig fram til det. Men det viktigste nå er å tenke på kampen lørdag," sier Weigl til bundesliga.com.


For det er ikke hvilken som helst kamp. Det er cupfinalen i Berlin, Borussia Dortmund mot Bayern München.


"Jeg ser virkelig, virkelig fram til min første skikkelige finale. Man føler på trening at alle er virkelig opp for kampen og virkelig ønsker å gi alt de har for at det skal bli en suksess," sier Weigl.


Dortmund har allerede skrevet historie med å klare tidenes høyeste poengsum for et lag som havner på andreplass i Bundesliga. At laget er klar for en stor finale for femte året på rad, er også første gang en tysk klubb har klart. Det startet forrykende med 5-2 mot Bayern München i DFB-pokalfinalen i 2012, men de tre siste finalene er tapt: Champions League mot Bayern i 2013, DFB-pokal mot Bayern i 2014 og DFB-pokal mot Wolfsburg i fjor.


Men en rekordpoengsum for et andreplassert lag er uansett liten trøst for et lag som har spilt så bra som Dortmund har gjort denne sesongen. Den dramatiske kampen mot Liverpool som gjorde at BVB røk ut av Europa League, gjør at det nå er DFB-pokalen som kan gi edelt metall i premieskapene på Westfalenstadion.


"Vi føler ikke et press om at vi absolutt må vinne trofeet, men det er åpenbart at vi kommer til å gi alt for å klare det. Jeg er optimistisk foran finalen. Vi er på rett vei og treneren vil gi oss en plan som vi etter beste evne skal følge og utføre i praksis. Akkurat nå er det bare stor entusiasme for kampen," sier Weigl.


Som kjent er Ilkay Gündogan langtidsskadet. BVB rapporterer i dag at han har hatt en vellykket kneoperasjon, og er ventet ute av spill til midten av oktober.


For Bayern München er det fredag meldt om at Mario Götze ikke er tilgjengelig i cupfinalen på grunn av ribbensskade. Han vil imidlertid bli klar til EM. Finalen er Pep Guardiolas siste kamp som trener for Bayern.

 


 Categories: DFB-Pokal, Bundesliga, BVB

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.